Táborový jídelníček (5.)

Autor: JiHo <jiho@jitrnizeme.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 04. 05. 2004

Poslední část vegetariánského jídelníčku z týdenního tábora jógy. Doufáme, že se necháte inspirovat a pochutnáte si stejně, jako jsme si pochutnávali my.

Sobota
Predkrm

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Ovoce

100,0

55,0

0,7

0,3

10,0

Snídaně - Sýrová pomazánka

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Eidam

50,0

1295

14,6

7,3

0,9

Jablko

40,0

22,0

0,28

0,12

4,0

Pečivo

100,0

256,0

6,20

1,0

54,9

Zelenina

100,0

30,0

1,50

0,2

6,0

Celkem

 

437,5

22,58

8,62

65,8

Oběd - Sojové kostky s rýží

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Sojové kostky

30,0

104,10

10,77

6,18

8,97

Voda

160,0

 

 

 

 

Sůl

2,5

 

 

 

 

Celozrnná mouka

16,0

56,96

1,7

0,46

11,49

Voda

148,0

 

 

 

 

Olej

1,5

13,04

 

1,47

 

Česnek

0,8

 

 

 

 

Rosovické koření

0,3

 

 

 

 

Rajský protlak

16,0

16,0

0,58

 

3,58

Kečup

7,0

4,9

0,16

0,04

1,04

Sojová omáčka

80,0

279,2

5,36

0,4

63,44

Ďábelská směs, tymián

 

 

 

 

 

Celkem

 

474,2

18,57

8,55

88,52

Večeře - Kukuřično-rýžové flameri

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Kukuřičná krupice

70,0

212,0

7,0

3,5

42,73

Rýže

30,0

104,7

21

0,15

23,79

Šlehačka

20,0

63,8

0,48

6,60

0,60

Přírodní cukr

15,0

57,45

 

15,0

 

Ovoce

60,0

33,0

0,42

0,18

6,0

Agar, hřebíček, skořice

 

 

 

 

 

Celkem

 

470,95

9,91

10,43

88,07

Sobota celkem

 

1437,65

51,76

27,9

252,39

Snídaně: Sýrová pomazánka

Na jemném struhadle postrouháme tvrdý sýr a jablko. Dochutíme lněným semínkem, zelenými natěmi, (případně kečupem, kari, křenem spod.). Podáváme s topinkami (bez tukru) a syrovým zeleninovým salátem. Oběd

Sojové: kostky s rýží

Sojové kostky přes noc namočíme do osolené vody a uvaříme do měkka. Dochutíme kořením, rajským protlakem, kečupem a zahustíme celozrnnou moukou. Podáváme s dušenou rýží.

Večeře: Kukuřično-rýžové flameri

Ráno namočíme zvlášt kukuřičnou krupici, rýži a agar. Odpoledne vaříme rýži, kukuřičnou krupici a agar s vodou a kořením (každé zvlášf) v poměru 1:3-4 asi lt/Z hodiny. Potom vše smícháme, přidáme přírodní cukr a vaříme na hustou kaši. Dáme do misek, které jsme si předem vychladili studenou vodou. Při podávání vyklopíme flameri z misky na talíř a zdobíme dušeným ovocem a šlehačkou.

Neděle

Snídaně – Jáhlová kaše

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Jáhly

80,0

248,80

8,48

2,32

57,12

Rozinky

15,0

45,0

0,45

0,23

10,80

Přírodní cukr

5,0

19,15

 

4,98

 

Ovoce

40,0

22,0

0,28

0,12

4,0

Skořice

 

 

 

 

 

Celkem

 

371,30

9,21

2,67

76,9

Jáhly 3x spaříme, důkladně propereme a vaříme do měkka. Po uvaření přidáme spařené rozinky, cukr a vše promícháme. Podáváme s dušeným ovocem a sypané skořicí.

Balíček na cestu – Pomazánka ze sojového pudru

 

gramy

kcal

bílkoviny  tuky

sacharidy

Sojová mouka

20,0

69,4

7,18

4,12

6,0

Tebi

2,0

6,46

0,74

 

0,75

Olej

2,0

17,4

 

1,96

 

Chléb

110,0

281,6

6,82

1,16

60,39

Zelenina

100,0

30,0

1,5

0,2

6,0

Kmín

 

 

 

 

 

Celkem

 

404,86

16,24

7,38

73,14

Sojovou mouku smícháme s vodou 1 : 3 - 4 a vaříme (na mírném plameni) s kořením na hustou kaši. Ke konci vaření nasypeme do kaše Tebi, osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Vmícháme pokrájené zelené byliny. Podáváme s vysušeným chlebem a syrovou zeleninou (mrkev, rajčata a pod.).