Orientální salát

Autor: Hawkey <hawkey.kj@centrum.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 01. 02. 2007



Potřebujeme: 2 hrnky rýže, 4 hrnky vody, 1 menší salátovou okurku, 1 červenou sladkou papriku, 1 zelenou a žlutou papriku, 3 rajčata, pomeranče, 1 větší cibuli, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté pálivé papriky, ocet, sůl. Opranou rýži uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Na pánvi v rozehřátém oleji necháme lehce z hnědnout pálivou papriku a ihned vlijeme na rýži. Přidáme okurku nakrájenou na menší kostky a papriky nakrájené na nudličky. Vmícháme plátky nakrájených rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a pokrájené dílky pomeranče zbavené bílé hmoty. Salát osolíme, zakapeme octem, olejem a šetrně promícháme. Necháme nejméně jednu hodinu v chladu uležet. Podáváme i jako přílohu ke grilovaným nebo rožněným masům a k pokrmům asijské kuchyně. Dobrou chuť.