Vracíme se ke kuchařským receptům, tentokrát variací na indickou kuchyni...
Pro 4 osoby si připravte:
Sáček sojových nudliček nebo sojových kousků (příliš nedoporučuji sojové kostky), 3 - 4 lžíce sojové omáčky (nejlépe "Light Soy Sauce" - tedy ne sladká!), 2 větší cibule, 1 vrchovatá lžíce karí (pokud máte rádi ostřejší jídla, tak doporučuji Madras Hot Curry), 5 - 10 stroužků česneku, 1,5 kg rajčat, olej, sůl.
Nejprve si připravíme sojové maso - sáček nudliček vysypeme do kastrolku, přidáme sojovou omáčku a zalijeme je vodou. Přivedem k varu, odstavime a necháme chvíli zchladnout (aby sojové maso nasálo co nejvíc vody se sojovou omáčkou). Pokud sojové maso nasaje všechnu vodu, opět je podlejeme. Postup doporučuji několikrát zopakovat, sojové maso lépe natáhne vodu i sojovou omáčku a je potom mnohem jemnější a chutnější. Tento postup je vhodný pro přípravu jakéhokoliv pokrmu ze sojového masa.
Mezi tím si oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme cibuli na drobno, do větší nádoby dáme olej, karí, rozmačkaný česnek a sůl, lehce osmahneme, přidáme cibuli a chvíli dusíme. Mezi tím zkontrolujeme, jestli sojové maso natáhlo všechnu vodu, případně je ještě trochu podlejeme a znovu zahřejeme k varu. Smícháme se směsí koření, cibulky a česneku, přidáme nakrájená rajčata a dusíme dohromady. Na konec můžeme mírně zahustit škrobovou moučkou (nejlépe je použít 2 vrchovaté lžičky kukuřičného škrobu, rozmíchaného v troše vody) a ještě chvíli povařit.
Podáváme s rýží.
Přeji dobrou chuť.
P.S.: Zapřísáhlí ne-vegetariáni mohou sojové maso nahradit čímkoliv jiným podle svého gusta, ale to už bez záruky...