Několik originálních receptů na domácí hořčici od Australanky Barbary Beckettové.
Ostrá medová hořčice
půl hrnku semínek černé hořčice (Brassica nigra), půl hrnku medu, 3 lžíce vinného octa
Hořčici rozdrtíme na prášek. Med zahříváme, až změní barvu, přidáme hořčičný prášek a dobře mícháme. Přidáváme po částech ocet, až se vytvoří hladká pasta.
Sezamová hořčice
2/3 hrnku hořčičných semínek, 1 hrnku sezamových semínek, čajová lžička mořské soli, 1 a 1 hrnku neslazeného bílého hroznového džusu nebo vína
Přísady smícháme a necháme uležet 24 hodin. Pak rozmixujeme v mixeru, nahrubo. Uložíme do sklenic a necháme 2 týdny uzrát.
Sladká zázvorová hořčice
hrnek hořčičných semínek, 4 lžíce vinného octa, 1 lžičky chilli, 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu, půl lžičky soli. Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka.
Estragonová hořčice
1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati estragonu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru
Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.
Tymiánová hořčice
1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati tymiánu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru
Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.
Mátová hořčice
1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati máty nebo lžíce mátového prášku, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru
Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.
Rozmarýnová hořčice
1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati rozmarýnu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru
Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.
Bazalková hořčice
půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička vinného octa
Vše smícháme na hladkou pastu.
Olivová hořčice
půl hrnku dijon hořčice, 3 lžíce nasekaných oliv (zelených nebo černých), 1 lžička vinného octa
Vše smícháme na hladkou pastu.
Citrónová hořčice
půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy
Vše smícháme na hladkou pastu.
Koprová hořčice
půl hrnku dijon hořčice, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 lžička vinného octa, lžička medu
Vše smícháme na hladkou pastu.