Něco z čínské kuchyně, extravagantní, ale dostupné i u nás.
300 g nudliček (masových nebo sojových)
sójová omáčka
lžička škrobové moučky
větší cibule
3 lžíce oleje
20 g sušených namočených hub nebo 50 g nakládaných
5-7 poupat denivky (Hemerocalis fulva) – velmi často pěstované okrasné rostliny, právě začíná kvést, viz obrázky
lžička cukru
2 lžíce dezertního vína
sůl
Na omeletu 2 vejce, trochu glutasolu, lžíce dezertního vína
Masožravčí varianta:
Vepřové maso z plecka nakrájíme na nudličky a necháme hodinu odležet smíchané se sójovou omáčkou a škrobem v chladu.
Vegetariánská varianta:
Připravíme sójové nudličky jako v receptu na sójové maso na karí.
Postup:
Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme nudličky a cukr. Opečeme (sójové nudličky přidáme až už je cibule téměř hotová, vepřové dříve), přidáme poupata denivky nakrájená na 2-3 cm dlouhé kousky a nakrájené houby. Krátce podusíme, podle potřeby podlijeme trochou vody. Na jiné pánvi uděláme omeletu z vajec rozšlehaných s vínem a glutasolem. Hotovou omeletu natrháme na kousky o velikosti sousta a přidáme k masu. Promícháme a dochutíme, tekutina by se měla téměř vydusit.
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.