Výborná věc.
Vyválíme listové těsto a dáme na velký plech (případně do koláčové formy) tak, aby okraje poněkud přesahovaly. Na těsto dáme náplň, přehrneme okraje těsta zpět přes náplň a upečeme.
Náplně:
1. Osmažíme cibulku do sklovata, přidáme podušené nebo uvařené pokrájené zelí a provensálské koření. Zalijeme vejci a náplň mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Do vychladlé náplně zamícháme na kostičky nakrájený sýr eidam nebo můžeme sýr dát nahoru na náplň. Na velký plech půlka zelí, tři vejce, sýru 20-30 dkg.
2. Uvaříme řapíkatý celer nakrájený asi na 1-2 cm dlouhé kousky. Použijeme jen nevláknité části řapíků (ty vláknité můžeme uvařit zvlášť a rozmixovat do polévky). Vychladlé řapíky dáme na těsto a zalijeme směsí smetany a vajec s rozmíchaným škrobem. Na velký plech dva celery, jednu smetanu, tři vejce a 1-2 lžičky škrobu.
3. Uvaříme brokolici nakrájenou na malé růžičky. Po vychladnutí dáme na těsto, posypeme na kostičky nakrájenými paprikami a zalijeme směsí smetany, vajec a škrobu jako v náplni 2. Nahoru můžeme přidat sýr. Na velký plech tři malé, dvě střední nebo jedna hodně velká brokolice, 2-3 papriky.
4. Osmahneme nakrájený pórek na másle a zalijeme vejci. Po vychladnutí dáme na těsto a posypeme kousky různých druhů sýrů (eidam, uzený sýr, niva, hermelín). Na velký plech 1 velký nebo 2 malé pórky, 2-3 vejce, 300-400 dkg sýrů.